Mancare de urzici 2016
Mancare de urzici (2016)
Aceasta reteta de mancare de urzici am invatat-o de la mama, este o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca va improspateaza sangele si va da energie.
Ingrediente:
500 g urzici;
1
ceapa uscata;
3
catei de usturoi;
2
bucati de hrean;
2 linguri
de faina.
Numar de portii: 4
Mod
de preparare:
Se
spala bine urzicile si se scurg.
Se
pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga
urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se
scurg.
Se
toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.
Se
caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei
de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se
rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se
lasa sa dea in clocot 2 unde.
Se
serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de
oua ochiuri sau fierte, dar pentru ca suntem in perioada Postului, de data
aceasta le-am servit fara oua.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!