Mancare de urzici 2016


Mancare de urzici (2016)

Aceasta reteta de mancare de urzici am invatat-o de la mama, este o reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca va improspateaza sangele si va da energie.

Ingrediente:
500 g urzici;
1 ceapa uscata;
3 catei de usturoi;
2 bucati de hrean;
2 linguri de faina.

Numar de portii: 4

Mod de preparare:
Se spala bine urzicile si se scurg.
Se pune apa la fiert cu putina sare si cand aceasta da in clocot se adauga urzicile. Se fierb cam 20 de minute (daca sunt crude, ele fierb repede), apoi se scot si se scurg.

Se toaca urzicile marunt sau le puteti da la robot pentru a fi cat mai fine.


Se caleste ceapa in ulei incins pana se face galben-aurie. Se adauga si 2-3 catei de usturoi, apoi se stinge cu zeama de urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic. Se adauga inca un polonic cu zeama, apoi urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.


Se serveste cu mamaliga calda si hrean ras. De asemenea, se pot servi alaturi de oua ochiuri sau fierte, dar pentru ca suntem in perioada Postului, de data aceasta le-am servit fara oua.


Pofta Buna!



Comentarii