Ciorba de cartofi
Ciorba de cartofi
Ingrediente:
3
cartofi;
1
ceapa;
1
morcov;
Sare
dupa gust;
4
linguri de rosii cubulete la cutie;
2 linguri de zarzavat la sticla;
1 lingura de orez;
1 ou;
1 varf
lingurita sare de lamaie;
Patrunjel,
leustean si marar proaspete pentru decor.
Mod de preparare:
Se caleste
ceapa tocata marunt in putin ulei incins, intr-o oala incapatoare. Cand se face
aurie, se adauga morcovul taiat rondele si cartofii taiati cubulete. Se calesc
putin impreuna, se adauga sare, zarzavatul (cu ce a pus fiecare pentru iarna la sticla) si rosiile cubulete si apoi se acopera cu apa.
dupa aprox 30 de minute se adauga o lingura de orez
spalat bine sau fidea si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute.
Cand e
aproape gata, se bat intr-un castronel un ou cu sare de lamaie (sau bors sau
cu ce doriti sa acriti). Se ia din ciorba si se toarna incet peste ou, batand
continuu, apoi amestecul se rastoarna inapoi in ciorba si se ia focul.
Dupa ce
luam focul, adaugam verdeturi proaspete, tocate marunt.
Ciorba
este gata in aprox 40 de minute.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!