Rețete Pascale

Drob (3)


Drob


Ingrediente:

400 g ficat de porc fiert;
1 castronel de pilaf;
Cateva frunze de ceapa verde;
Cateva fire de marar si patrunjel;
2 oua crude pentru a lega compozitia;
1 lingura de ulei de masline;
putin unt;
50 g cascaval ras;
Sare, piper;
Decor: cateva rosii.

Portii: 5

Mod de preparare:

Se fierbe ficatul de porc in apa cu putina sare si se lasa la racit.

Se taie foarte marunt ficatul, va puteti ajuta de robotul de bucatarie.


Intr-un vas mare se amesteca ficatul de porc cu pilaful. Eu folosesc, de obicei, orezul de la pilaf (atunci cand imi mai ramane cam o portie de pilaf).
Acum putem adauga frunzele de ceapa, mararul si patrunjelul tocate marunt, putina sare si piper si ouale crud pentru a lega compozitia. Se adauga si uleiul de masline si se amesteca bine.

Asezam amestecul intr-o craticioara rotunda, pe foaie de copt. Decoram cu felii de rosii, fasii de unt si cascaval ras. Puteti decora dupa gust si inspiratie.
Se coace la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute.

Se serveste cu salata de legume.


Pofta Buna!




Comentarii