Placinta cu branza, insiropata (2016)
Placinta cu branza, insiropata
Ingrediente:
pentru
blat avem nevoie de:
8 foi
de foietaj;
1 ou
pentru uns aluatul
pentru
crema avem nevoie de:
200 g
branza dulce;
3
linguri de zahar;
1 plic
zahar vanilat;
1 ou;
coaja
de portocala (tinuta in zahar, la borcan);
stafide
pentru
sirop:
400ml
apa;
3
linguri zahar;
Coaja
de portocala.
Mod de preparare:
Se
preincalzeste cuptorul.
Se unge
fiecare foaie cu putin ulei, se pliaza in doua si se asaza in tava, pe foaie de
copt, folosim cam 4 foi de foietaj, ca baza.
Se
adauga crema de branza preparata din: branza, un praf de sare, un ou, zaharul,
zaharul vanilat. Se presara din loc in
loc coaja de portocala (tinuta in zahar, la borcan) si stafide.
Se
acopera cu alte patru foi pliate si se unge cu oul batut bine. Se inteapa cu o
furculita din loc in loc.
Se da
la cuptor si se lasa pana se rumeneste (aprox 20 de minute).
Intre
timp, se pregateste siropul. Se pun intr-un ibric, pe foc, 400 ml apa cu 3
linguri de zahar si coaja de portocala si se fierb 2-3 minute.
Cand
se scoate placinta din cuptor, se scoate cu grija foaia de copt de sub ea, apoi
se taie in patrate, se adauga siropul, cu grija, caci este fierbinte.
Se lasa la racit si se serveste alaturi de cei dragi.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!