Placinta de primavara cu carne si aluat de casa


Placinta de primavara cu carne si aluat de casa


Ingrediente:
pentru aluat:
100 g unt;
2 linguri generoase de iaurt;
1 lingurita sare;
1 plic praf de copt;
1 ou;
faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);

pentru umplutura de carne:
600 g carne tocata;
1 ceapa;
1 ou;
Sare, piper dupa gust;
Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.

Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.


Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul:
Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.

Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.


Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. 
Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.


Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.



Pofta Buna!




Comentarii