Rulouri cu vanilie si ciocolata


Rulouri cu vanilie si ciocolata


Ingrediente:

pentru rulouri avem nevoie de:
1 pachet aluat pentru foietaj;
1 ou batut bine pentru uns;

pentru creme avem nevoie de:
400 ml lapte;
3 linguri faina;
4 linguri zahar;
Semintele de la o jumatate de  pastaie de vanilie;
150 g unt;
2 galbenusuri;
Cateva patratele de ciocolata neagra;
Zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare:

Rulourile:
Se lasa aluatul la incalzit la temperatura camerei.

Pentru aceste rulori, eu am avut forme speciale de patiserie, insa daca nu aveti, le puteti confectiona din hartie cartonata rulata si capsata si apoi se invelesc in foaie de copt.

Se preincalzeste cuptorul.
Se intinde aluatul pe masa de lucru, se taie fasii subtiri, se ia cate o fasie si se ruleaza pe forma speciala unsa cu putina grasime. Se asaza rulourile intr-o tava, pe foaie sau folie speciala de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, 10-15 minute, pana devin aurii.



Crema de vanilie:
Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.
Pentru crema de ciocolata:  se toarna jumatate din crema intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.

La final, se pudreaza cu zahar pudra.

Timp: aprox 1h 10min

Portii: 20






Pofta Buna!

Comentarii