Rețete de post

Rulouri cu vanilie si ciocolata



Rulouri cu vanilie si ciocolata

De Florii am pregatit rulouri cu aluat foietaj si crema de vanilie si ciocolata.


Timp de pregatire: aprox 40 min

Timp de coacere: 15 min x 2 tavi

Portii: 2 tavi



Ingrediente:

pentru rulouri avem nevoie de:
1 pachet aluat pentru foietaj;
1 ou batut bine pentru uns;

pentru creme avem nevoie de:
400 ml lapte;
3 linguri faina;
4 linguri zahar;
Semintele de la o jumatate de  pastaie de vanilie;
150 g unt;
2 galbenusuri;
Cateva patratele de ciocolata neagra;
Zahar pudra pentru decor.

Mod de preparare:

Rulourile:

Se aduce foietajul la temperatura camerei.

Se desface aluatul pe blatul de lucru. Se taie fasii cu un cutit sau o rola de pizza. 


Se infasoara cate o fasie pe cornetul de tabla uns cu putina grasime.

Se transfera rulourile in tava pregatita cu hartie de copt. 


Se ung cu ou. Se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu (180 °C), pentru 10-15 minute. 



Crema de vanilie:
Se incazeste laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se amesteca bine. Adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul, pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul (puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca bine.

Pentru crema de ciocolata:  se toarna jumatate din crema intr-un castron, se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.


Se lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.

La final, se pudreaza cu zahar pudra.



Pofta Buna!

Comentarii