Rulouri cu vanilie si ciocolata
Rulouri cu vanilie si ciocolata
De Florii am pregatit rulouri cu aluat foietaj si crema de vanilie
si ciocolata.
Timp de pregatire: aprox 40 min
Timp de coacere: 15 min x 2
tavi
Portii: 2 tavi
Ingrediente:
pentru rulouri
avem nevoie de:
1
pachet aluat pentru foietaj;
1 ou
batut bine pentru uns;
pentru creme avem
nevoie de:
400 ml
lapte;
3
linguri faina;
4
linguri zahar;
Semintele
de la o jumatate de pastaie de vanilie;
150 g
unt;
2
galbenusuri;
Cateva
patratele de ciocolata neagra;
Zahar pudra
pentru decor.
Mod
de preparare:
Rulourile:
Se aduce foietajul la temperatura camerei.
Se desface aluatul pe blatul de lucru. Se taie fasii cu un cutit sau o rola de pizza.
Se infasoara cate o fasie pe cornetul de tabla uns cu putina grasime.
Se transfera rulourile in tava pregatita cu hartie de copt.
Crema de vanilie:
Se incazeste
laptele intr-un ibric. Separat, intr-o craticioara se pun galbenusurile si
zaharul impreuna cu semintele de la o jumatate de pastaie de vanilie, se
amesteca bine. Adauga si faina, se toarna incet laptele cald, se amesteca si
acum se pun pe foc. Dati focul mic si amestecati bine cu un tel, tot timpul,
pentru a nu se forma cocoloase si pentru a nu se lipi crema. Cand incepe sa se
ingroase, se amesteca energic 1 minut si apoi se ia de pe foc. Se adauga untul
(puteti adauga acum ce esente doriti) si se amesteca
bine.
Pentru crema de ciocolata: se toarna jumatate din crema intr-un castron,
se amesteca bine cu putina ciocolata neagra rupta in bucatele.
Se
lasa rulourile si cremele la racit, abia apoi se pot umple.
La
final, se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!