Paine cu mac


Paine cu mac


Ingrediente pentru o paine:
25 g drojdie;
faina cat cuprinde (aprox  500 g);
250 ml apa calda,
1 lingurita sare,
Seminte de mac


Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron, se face un spatiu in mijloc si in el se pune drojdia faramitata, se toarna apa calda treptat, apoi sarea si se amesteca acestea pana se dizolva drojdia. Acum incepem sa luam faina de pe margine si sa amestecam pana se face un aluat, iar faina se desprinde de pe maini.
Se framanta bine si se lasa la crescut o ora.


Aluatul se asaza in tava, pe foaie de copt, apoi se mai lasa la crescut cam 30 de minute. Apoi ungem cu putina apa painea, presaram seminte peste ea si o dam la cuptorul incins cam 45-50 de minute.

Se da focul mic si nu ne ramane decat sa asteptam cuminti pana este gata, in timp ce painea ne imbie cu mirosul ei apetisant.


Pofta Buna!


Comentarii