Tort cu crema de vanilie si capsuni
Tort cu crema de vanilie si capsuni
Pentru aniversarea tatei am pregatit un tort cu blat de nuca,
crema de vanilie, imbracat in ciocolata, capsuni si frisca.
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
6 oua (mari);
5
linguri de zahar;
3
linguri de faina;
10
linguri (rase) cu nuca;
un
praf de copt;
un varf
lingurita sare;
pentru crema de vanilie:
4
galbenusuri;
400 ml
lapte;
5
linguri zahar;
4
linguri (rase) faina;
Jumatate
de pastaie de vanilie;
100 g
unt;
pentru sirop avem
nevoie de:
apa
500 ml;
4
linguri zahar;
1
lingurita coaja de portocala la borcan;
pentru ornat avem
nevoie de:
capsuni
dupa gust;
200 ml
frisca lichida;
200 g
ciocolata cofetarie;
optional:
lapte
Mod de preparare:
Blatul:
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac
spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se
adauga treptat galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca si
amestecam bine. Compozitia se asaza intr-o cratita rotunda, pe foaie de copt,
si se da la cuptor 30-35 de minute.
Siropul:
Se pune
pe foc vasul cu apa, zaharul, coaja de portocala (din cea tinuta in zahar la
borcan) si se fierbe cam 5 minute.
Dupa
ce s-au racit si blatul si siropul, taiem blatul in doua parti (baza trebuie sa
fie mai groasa decat capacul) si il insiropam.
Pentru crema: se incalzeste laptele intr-un
ibric. Separat, intr-o craticioara, se amesteca cele 4 galbenusuri cu zaharul,
semintele de vanilie si faina. Se toarna incet laptele cald (nu fierbinte,
pentru a nu se praji ouale), se omogenizeaza si apoi se pune inapoi craticioara
pe foc. Se adauga si pastaia de vanilie. Se fierbe pana se ingroasa. Cand a
inceput sa se ingroase, mai amestecam un pic, apoi luam focul. Acum scoatem
pastaia de vanilie, adaugam untul si amestecam bine.
Decorul:
Frisca
lichida se bate cu mixerul pana se intareste, insa nu o bateti prea mult, ca sa
nu se stranga la frigider, ci atat cat sa ramana moale, matasoasa.
Se
imbraca tortul in ciocolata topita la chocolate fondue (daca vi se pare groasa,
o puteti subtia cu lapte cald), se orneaza cu frisca si cu capsunile spalate in
prealabil, uscate cu un servet si apoi date prin ciocolata.
Se da
la rece inainte de servire.
Pofta
Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!