Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine


Rotunjoare cu dulceata de zmeura si visine


Ingrediente:
5 oua;
5 linguri zahar;
1 lingura zeama de lamaie;
5 linguri (cu varf) faina;
un praf de copt;
1 cescuta ulei;
un varf lingurita sare;
pentru decor: 3 lingurite cacao, dulceata de visine, dulceata de zmeura


Mod de preparare:
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.

Jumatate din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 3 lingurite de cacao.


Se toarna apoi din compozitia neagra in formele de copt, se adauga dulceata de zmeura pe unele, dulceata cu visine pe altele, apoi se acopera cu compozitie alba. Puteti folosi orice dulceata va place.

Se da tava la cuptor, la foc mediu, 20 de minute. Eu am obtinut 2 tavi cu astfel de fursecuri.


Pofta Buna!


Comentarii