Ciorba de fasole (3)
Ciorba de fasole
Ingrediente:
500 g
fasole boabe
1
ceapa + 2 cepe pentru calit;
1
morcov;
1
ardei gras;
Sare
dupa gust;
4
linguri de rosii cubulete la cutie;
O
lingurita de bulion;
Patrunjel
proaspat pentru decor.
Mod de preparare:
Se
spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua
zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand
este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate
taiate marunt si sare dupa gust.
Cand este
totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele
o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba
si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi
se ia de pe foc.
Se serveste
cu paine prajita.
Tmp de
preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.
Portii:
10
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!