Ciorba de fasole (3)


Ciorba de fasole

Ingrediente:
500 g fasole boabe
1 ceapa + 2 cepe pentru calit;
1 morcov;
1 ardei gras;
Sare dupa gust;
4 linguri de rosii cubulete la cutie;
O lingurita de bulion;
Patrunjel proaspat pentru decor.

Mod de preparare:

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.
A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.
Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust.


Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu paine prajita.


Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.
Portii: 10


Pofta Buna!

Comentarii