Ardei umpluti cu carne (2)
Ardei umpluti cu carne
Saptamana
trecuta am pregatit ardei umpluti cu carne, iar azi mi-am facut putin timp sa
postez reteta.
Ingrediente:
500 g
carne tocata de porc;
ardei gras
(depinde de dimensiunea ardeilor: eu am avut 11 ardei);
1
morcov ras;
1
ceapa mare sau 2 mici;
sare,
piper;
marar,
patrunjel;
1
cescuta cu orez;
2 oua;
1
lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
2
linguri de bulion;
Rosii pentru
capacele;
Verdeata
proaspata pentru decor.
Mod de preparare:
Se
amesteca bine carnea cu morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata tocate
marunt, orezul spalat bine, adaugam apoi si ouale ca sa legam
compozitia. La 500 g de carne se pune o jumatate de lingurita cu sare.
Umplem
ardeii cu aceasta compozitie si le facem capacele din rosii. Pentru un gust mai bun, se
rumenesc un pic in putin ulei,apoi se acopera cu apa cat sa-i acopere si se
lasa la fiert aprox. o ora.
Pentru
a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem 2 lingurite
cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin
strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.
Dupa
ce se ia focul, se adauga verdeata proaspata, pentru a-i potenta aroma.
Se pot
servi cu muraturi de sezon.
Timp total: 1h 10min
Portii: 5
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!