Briose cu branza si struguri
Briose cu branza
si struguri
Briosele
in diferite culori si arome sunt preferatele familiei mele, asa ca de aceasta
data am pregatit briose de toamna cu crema de vanilie, frisca, branza pufoasa cu smantana si
struguri.
Ingrediente:
Pentru briose:
2 oua
+ 2 albusuri;
3
linguri de zahar;
100 g
Rama Maestro 72% grasime;
5-6
linguri de faina;
1
lingura praf de copt;
un varf
lingurita sare;
2
linguri vin;
2
lingurite cacao;
pentru crema de
vanilie:
2
galbenusuri;
3
linguri zahar;
150 ml
lapte;
Semintele
de la o jumatate de pastaie de vanilie;
1
lingura cu varf cu faina;
50 g
Rama Maestro 70% grasime;
pentru ornat:
150 ml
frisca lichida;
Branza pufoasa cu smantana Delaco;
Cacao;
pentru decor:
Stafide,
struguri, bomboane decorative
Mod de preparare:
Se
preincalzeste cuptorul.
Se bat
cu mixerul albusurile impreuna cu un praf de sare pana se obtine o spuma
consistenta. Separat, se freaca untul cu zaharul, se adauga cele 2
galbenusuri si se amesteca. Apoi se incorporeaza si spuma de albusuri si se
amesteca toate. Se adauga si vinul, praful de copt, faina si se omogenizeaza.
Compozitia
se imparte in 2 vase: unul va ramane simplu, iar in celalalt adaugam 2
lingurite de cacao si stafide. La nevoie, aceasta compozitie se poate subtia cu
un pic de lapte.
Se toarna
din fiecare compozitie in formele de briose in care am pus si forme de copt,
insa nu umplem formele.
Se coc
briosele la foc mediu pentru 20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit.
Eu am
obtinut 14 briose.
Crema de vanilie:
Intre
timp, pregatim crema. Se amesteca cele 2 galbenusuri ramase cu zaharul si
semintele de vanilie, apoi se adauga faina si se toarna incet din laptele cald,
omogenizand. Acum se fierb pe foc mic, amestecand continuu cu un tel. Cand
incepe sa se ingroase, se mai amesteca energic un minut, apoi se da de pe foc.
Se adauga Rama si se omogenizeaza. Se lasa la racit.
Asamblat si Ornat:
Se
scobeste fiecare briosa, se umple cu putina crema.
Se bate
cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si matasoasa, insa nu o
bateti prea mult ca sa nu se stranga la frigider.
Se orneaza
jumatate din briose cu frisca si bombonele colorate. Celelalte briose se
orneaza cu frisca amestecata cu branza pufoasa Delaco si struguri si se
pudreaza cu cacao.
Timp total: 2h 40min
Portii: 14
Pofta Buna!
Rețetă premiată la Concursul „Gătești și câștigi” și publicată în revista Libertatea pentru femei Rețete nr. 9/2017
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!