Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa (4)


Placinta cu carne, ciuperci si aluat de casa

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi atat calda alaturi de o salata de legume, cat si rece, ca pachet la serviciu, scoala sau in excursii, intrucat este consistenta.

Ingrediente:
pentru aluat:
100 g unt;
2 linguri generoase de iaurt;
1 lingurita sare;
1 plic praf de copt;
1 ou;
faina cat cuprinde (poate intra pana la 1 kg);

pentru umplutura de carne:
600 g carne tocata;
1 ceapa;
1 ou;
Sare, piper dupa gust;
2 linguri de ciuperci la borcan;
Verdeturi: cateva fire de marar si patrunjel si frunze de ceapa verde.

Pentru ornat: 100 g cascaval ras + 1 ou batut bine.


Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul:
Se amesteca untul cu iaurtul, oul, sarea, praful de copt si faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat pentru intins. Poate intra pana la 1 kg de faina. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Se da aluatul o jumatate de ora la frigider.

Intre timp se pregateste umplutura: se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei incins. Se adauga si carnea, se condimenteaza, se prajesc bine impreuna si se da de pe foc. Se adauga oul batut bine si verdeturile tocate marunt si se amesteca.

Se presara faina pe masa de lucru, se imparte aluatul in 2 parti inegale: aluatul mai mare va constitui baza, cel mai mic va fi capacul placintei. Se intinde aluatul mai mare, se ruleaza pe sucitor si se asaza cu ajutorul acestuia in tava, pe foaie de copt. Se aranjeaza usor cu mainile pentru a forma marginile placintei. Excesul de aluat se taie si se va folosi la decor. Apoi se adauga umplutura de carne. Se intinde pe masa si aluatul mai mic, se asaza capacul placintei. Se decoreaza cu resturile de aluat taiate fasii, se unge cu un ou batut bine si se presara cascaval ras.


Se da la cuptor la foc potrivit si se lasa cam 25-30 de minute pana devine aurie.

Este o mancare foarte gustoasa, care se poate servi alaturi de o salata de legume.

Timp: aprox 1h 20min
Portii: 6



Pofta Buna!



Comentarii