Ardei de toamna la cuptor
Ardei de toamna la cuptor
Ardei
kapia cu orez si ciuperci la cuptor.
Ingrediente:
6 ardei kapia,
2
cepe,
1
morcov,
1 cana
mare cu orez,
Ciuperci
la borcan dupa gust,
2
linguri bulion,
patrunjel
dupa gust,
Sare
si piper (dupa gust),
ulei,
cateva
rosii din care vom face capacele pentru ardei
Portii:
6 ardei mari. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii
Mod de preparare:
Se taie
marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin
ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se
lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.
Intre
timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si
ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac
ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si
cateva rosii.
Se punem
ardeii intr-o tava incapatoare, cu putin ulei, apoi se adauga apa mai mult de
jumatate din tava si bulionul, o
rosioara taiata cubulete si un fir de patrunjel.
Se dau
la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aprox 1 ora.
Cand
sunt gata, se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt.
Timp
total: aprox 1h 15min
Portii:
6
Pofta Buna!
frumosi si gustosi ardeii tai
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru vizita Ancutsa :)
pe curand
Draga Catalina, iti multumesc mult pentru apreciere! :)
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa,
Anca