Ardei de toamna la cuptor


Ardei de toamna la cuptor

Ardei kapia cu orez si ciuperci la cuptor.

Ingrediente:

6 ardei kapia,
2 cepe,
1 morcov,
1 cana mare cu orez,
Ciuperci la borcan dupa gust,
2 linguri bulion,
patrunjel dupa gust,
Sare si piper (dupa gust),
ulei,
cateva rosii din care vom face capacele pentru ardei

Portii: 6 ardei mari. Daca va ramane orez, puteti umple si cateva rosii

Mod de preparare:
Se taie marunt cele 2 cepe, se da morcovul prin razatoare. Se caleste ceapa in putin ulei incins pentru aprox 5 minute, adaugam orezul, apoi le acoperim cu apa. Se lasa sa fiarba cam 5 minute, dupa care se da deoparte si se lasa la racit.

Intre timp, se curata ardeii de cotoare, se spala, se umple cu orez, se adauga si ciuperci in toti ardeii sau numai in cativa ardei, pentru cei carora le plac ciupercile. Apoi le punem capacele din rosii. Daca va ramane orez, umpleti si cateva rosii.


Se punem ardeii intr-o tava incapatoare, cu putin ulei, apoi se adauga apa mai mult de jumatate din tava si bulionul,  o rosioara taiata cubulete si un fir de patrunjel.




Se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pentru aprox 1 ora.
Cand sunt gata, se decoreaza cu patrunjel proaspat, tocat marunt.

Timp total: aprox 1h 15min
Portii: 6




Pofta Buna!




Comentarii

  1. frumosi si gustosi ardeii tai
    multumesc pentru vizita Ancutsa :)
    pe curand

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Catalina, iti multumesc mult pentru apreciere! :)

    O zi frumoasa,
    Anca

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!