Rețete Pascale

Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide


Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide

Chec pufos cu alune de padure, cacao, stafide, ciocolata cu lapte si coaja de portocala. Mi s-a parut haioasa pisicuta formata intr-o felie de chec, asa ca am luat-o la pozat :)

Ingrediente:
5 oua;
5 linguri de zahar;
5 linguri de faina;
1 cescuta ulei;
un virf lingurita sare;
un plic praf de copt;
2 lingurite de cacao;
coaja de portocale la borcan;
stafide;
alune de padure;
putina ciocolata cu lapte;

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul.
Se prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului, amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si alunele de padure macinate si amestecam cu o lingura. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Compozitia se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am lasat compozitia simpla.


Intr-o tava de chec, pe foaie de copt, se toarna cele 2 compozitii, apoi se presara stafidele, coaja de portocale si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se mixeaza culorile folosind o scobitoare.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.

Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.



Pofta Buna!



Comentarii