Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide
Chec cu alune de padure, ciocolata si stafide
Chec
pufos cu alune de padure, cacao, stafide, ciocolata cu lapte si coaja de
portocala. Mi s-a parut haioasa pisicuta formata intr-o felie de chec, asa ca
am luat-o la pozat :)
Ingrediente:
5 oua;
5 linguri
de zahar;
5
linguri de faina;
1
cescuta ulei;
un
virf lingurita sare;
un plic
praf de copt;
2
lingurite de cacao;
coaja
de portocale la borcan;
stafide;
alune
de padure;
putina
ciocolata cu lapte;
Mod
de preparare:
Se preincalzeste cuptorul.
Se
prajesc cateva alune de padure intr-o craticioara, cu putina sare. Se rumenesc
bine, se lasa la racit, se curata si se macina la rasnita de cafea.
Se
separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac
spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se
adauga treptat galbenusurile. Se picura si uleiul pe marginea vasului,
amestecand continuu cu mixerul. Acum se adauga praful de copt, faina si alunele
de padure macinate si amestecam cu o lingura. Vom obtine o compozitie moale,
pufoasa si aerata.
Compozitia
se imparte in 2 parti si se amesteca in diferite castronele adaugand in fiecare
ce arome dorim. Eu am pus in primul vas: cacao, iar in cel de-al doilea am
lasat compozitia simpla.
Intr-o
tava de chec, pe foaie de copt, se toarna cele 2 compozitii, apoi se presara
stafidele, coaja de portocale si bucatele de ciocolata cu lapte, iar apoi se
mixeaza culorile folosind o scobitoare.
Se da
la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute.
Se serveste rece, se poate pudra cu zahar.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!