Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata


Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata

Palarioare cu aluat de casa, carne, ciuperci si verdeata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.

Ingrediente pentru 30 de palarioare:
pentru aluat:
5 g drojdie uscata (la plic);
2 linguri ulei de masline;
1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
faina cat cuprinde;
1 varf de lingurita zahar;
1 lingurita sare;

pentru umplutura:
300 g carne tocata;
Sare si piper;
1 ou;
Ciuperci la borcan;
Cateva fire de patrunjel si marar;

In plus:
Un ou batut bine.

Mod de preparare:
Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.

Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul. Eu am pus ciupercile si verdeata tocata marunt numai in cateva palarioare, pentru ai mei. Eu le prefer doar cu carne.


Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, iar daca va plac ciupercile si verdeata, adaugati-le si pe ele, apoi se acopera cu un alt cerc de aluat si se da forma de palarioara cu ajutorul unei furculite. Se taie din nou cu paharul, pentru a indeparta excesul de aluat.


Se ung palarioarele cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.

Sfat! Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.

Timp total: aprox 1h 30min.
Portii: 30 de palarioare


Pofta Buna!

Distincții:

Rețetă premiată la Concursul de Rețete și publicată în revista Click! Poftă Bună! nr. 11 din noiembrie 2016.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!