Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata
Palarioare cu carne, ciuperci si verdeata
Palarioare
cu aluat de casa, carne, ciuperci si verdeata. Pot fi servite calde, dar pot fi
luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.
Ingrediente pentru 30 de palarioare:
pentru
aluat:
5 g
drojdie uscata (la plic);
2
linguri ulei de masline;
1
pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
faina
cat cuprinde;
1 varf
de lingurita zahar;
1
lingurita sare;
pentru
umplutura:
300 g
carne tocata;
Sare
si piper;
1 ou;
Ciuperci
la borcan;
Cateva
fire de patrunjel si marar;
In
plus:
Un ou
batut bine.
Mod de preparare:
Pentru
aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare,
uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana
se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru
intins.
Aluatul
se lasa o jumatate de ora la dospit.
Pentru
umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza
dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se
incorporeaza oul. Eu am pus ciupercile si verdeata tocata marunt numai in
cateva palarioare, pentru ai mei. Eu le prefer doar cu carne.
Aluatul
se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri
cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, iar daca va
plac ciupercile si verdeata, adaugati-le si pe ele, apoi se acopera cu un alt
cerc de aluat si se da forma de palarioara cu ajutorul unei furculite. Se taie
din nou cu paharul, pentru a indeparta excesul de aluat.
Se ung
palarioarele cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se dau
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.
Sfat!
Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.
Timp total:
aprox 1h 30min.
Portii:
30 de palarioare
Pofta Buna!
Distincții:
Rețetă premiată la Concursul de Rețete și
publicată în revista Click! Poftă Bună! nr. 11 din noiembrie 2016.
ce palarioare frumoase si bune, buna ideea
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pentru apreciere si vizita, draga Catalina! :)
RăspundețiȘtergere