Strudele cu mere
Strudele cu mere
Pentru
ca am cules mere la tara, saptamana trecuta, dar si pentru ca mi-a ramas aluat
de la pizza de ieri, am pregatit astazi niste strudele cu mere delicioase. Mi-a
placut mult culoarea trandafirie pe care au capatat-o merele dupa ce le-am
calit.
Ingrediente:
pentru
aluat:
1 cub
mic de drojdie (25 g),
2
linguri ulei de masline,
1
pahar (aprox 250 ml) apa calduta,
faina
cat cuprinde,
1
lingurita sare;
pentru
umplutura:
5 mere;
3
linguri zahar;
Un varf
lingurita scortisoara;
In plus:
In plus:
Pesmet;
Un ou
batut bine.
Mod de preparare:
Eu am
avut o aluat ramas de la pizza. Insa il puteti pregati astfel: se dizolva
drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat
cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe
maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Se
poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de
ora la dospit.
Se dau
merele prin razatoare si se calesc intr-o craticioara, cu putin zahar, iar dupa
ce se dau de pe foc, se adauga un praf de scortisoara. Eu nu calesc foarte mult
pentru ca nu imi plac foarte moi, insa fiecare le pregateste dupa gust.
Se mai
framanta putin aluatul, care intre timp a crescut si a devenit foarte pufos. Se
intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in dreptunghiuri, se presara cu
pesmet pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt.
Se umple cu mere, se
presara din nou putin pesmet, se impaturesc si se asaza in tava pe foaie de
copt. Se ung cu oul batut bine.
Se dau
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute (fiecare tava).
Sfat!
Acest tip de aluat se poate lasa si la temperatura camerei ca sa dospeasca, dar
si la frigider creste frumos.
Sfat!
Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.
Timp:
aprox 1h 10min.
Portii: 16
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!