Supa de taitei
Supa de taitei
Taiteii
de casa sunt mai gustosi decat cei din comert, asa ca am pregatit o supa doar
cu taitei, a fost destul de consistenta si aromata, incat nu a mai fost nevoie
de carne sau altceva.
Ingrediente:
Pentru
taitei:
1 ou;
Faina cat
cuprinde;
Pentru
supa:
taitei;
1
lingura delikat;
1 varf
lingurita sare;
2.5 l
apa (la o oala de 3 litri)
Patrunjel
proaspat.
Mod
de preparare:
Pentru
a pregati taiteii se amesteca intr-un castron oul cu putina faina, apoi adaugam
treptat faina si amestecam pana obtinem un aluat bun de intins. Se presara faina
pe masa si se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se lasa la odihnit o
jumatate de ora, apoi se taie in fasii. O alta varianta este sa impaturiti aluatul
sul si sa il taiati fasii. Se lasa la uscat cam 2 ore.
Pentru
a pregati supa, se pun la fiert 2.5 litri de apa la o oala de 3 litri, cu
putina sare. Cand apa da in clocot, se adauga delikatul, o lingura de ulei, taiteii
si se lasa sa fiarba.
Vom sti ca supa este gata cand se ridica taiteii
deasupra.
Dupa
ce am luat focul, adaugam patrunjelul tocat marunt.
Taiteii
sunt gata cam in 2h 30min, dar supa propriu-zisa este gata in aprox 35 de
minute.
Timp total:
3h
Portii:
6
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!