Biscuiti asortati Pernutele Printesei (2)
Biscuiti asortati Pernutele Printesei
Biscuitii
pe care i-am denumit Pernutele Printesei acum ceva timp sunt preferatii
familiei mele, sunt fragezi, sunt potriviti pentru cand am manca ceva dulce si se
pot lua si la pachet la serviciu.
Chiar daca stau toata dupa amiaza in
bucatarie, prefer sa ii prepar in casa decat sa cumpar biscuiti, pentru ca asa
pot controla cantitatea de zahar.
Eu nu ii fac prea dulci, pentru ca pun si
dulceata, insa fiecare ii adauga zahar dupa gust.
Ingrediente:
250 g Rama
Maestro 72% grasime;
2
linguri zahar;
1
lingura zahar vanilat;
150 ml
lapte cald;
1 varf
lingurita sare;
faina
cat cuprinde;
1 plic
praf de copt;
1 ou;
1 ou
pentru uns
Pentru
umplutura gemuri de: zmeura, capsuni, prune si caise
Mod de preparare:
Se
freaca margarina cu zaharul, zaharul vanilat, se adauga praful de copt, oul,
sarea si laptele cald. Se amesteca apoi cu faina cat cuprinde, pana se obtine o
coca consistenta, dar moale la atingere, care se lasa la odihnit cam 30 de
minute.
Aluatul
se imparte in bucati mai mici ca sa lucram mai usor. Se presara faina pe masa
de lucru si se intinde primul aluat in foaie subtirica. Se taie fasii lungi cu
rola zimtata de patiserie sau un cutit, apoi taiem patratele pentru biscuiti.
Se
asaza in tava, pe foaie de copt, se creeaza pernutele, unele patrate, altele rotunde sau inimioare. Li se strang colturile, se face o mica adancitura in mijloc, cu
degetul, care se umple cu dulceata. Eu am folosit gem de zmeura, gem de caise,
dulceata de capsuni si de prune.
Se ung
marginile cu oul batut.
Se dau
la cuptor, la foc potrivit, cam 10 minute fiecare tava.
Se
pregatesc la fel si celalalte bucati de aluat.
Se pot obtine intre 150 si 200 de bucati, in functie de cum portionati aluatul.
Sunt
foarte fragezi, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Timp
total: 1h 20 min
Pentru pastrare: se
depoziteaza in cutii metalice pentru prajituri.
Pofta
Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!