Pilaf cu sos de ciuperci (de Post)



Pilaf cu sos de ciuperci (de Post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa.

Avem nevoie de:
Pentru pilaf:
1 cana mare cu orez;
1 litru apa;
1 cescuta ulei;
1 morcov;
1 ardei gras;
1 ceapa;
1 telina mica;

Pentru sosul de ciuperci:
1 borcan de ciuperci (280 g);
1 pahar apa (300 ml);
1 lingura bulion;
1 ceapa uscata;
Sare si piper dupa gust;
Cateva fire de patrunjel;

Optional: varza rosie si alba pentru salata


Mod de preparare:
Pilaful:
Se pune apa la fiert, iar cand incepe se fiarba, se adauga legumele taiate grosier. Se condimenteaza dupa gust. Supa este gata in aprox 30 de minute.
Se spala orezul in 4-5 ape, apoi se asaza orezul intr-o craticioara in care am pus un strat subtire de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare, aceasta ar trebui sa acopere orezul de grosimea a trei degete. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.


Intre timp, se pregateste sosul de ciuperci:
Se caleste ceapa in putin ulei incins pana se topeste putin, apoi se adauga un pahar cu apa.
Cand apa fierbe, se adauga ciupercile si se condimenteaza dupa gust.
Dupa ce scade apa la jumatate, se adauga 1 lingura cu bulion, se mai lasa putin sa fiarba, apoi se ia focul.

Se serveste cu salata de varza alba si varza rosie.

Timp total: aprox 1h 10min
Portii: 4





Pofta Buna!





Comentarii

Anca Rm a spus…
ce preparat fain , imi place tare mult ce ai facut aici
Anca E. Voicu a spus…
Draga Anca,
multumesc frumos, m-am bucurat mult ca ti-a placut!

O zi frumoasa iti doresc,
Anca :)