Pilaf cu sos de ciuperci (de Post)
Pentru
perioada Postului vă propun pilaf cu sos de ciuperci și salată de varză albă și
roșie. Este o mâncare de Post, sățioasă și sănătoasă.
Timp de pregătire: aprox 10 min
Timp de gătire: 1 h
Porții: 4
Ingrediente:
Pentru
pilaf:
1 cană
mare cu orez;
1 litru
apă;
ulei;
1
morcov;
1 ardei
gras;
1 ceapă;
1 ţelină
mică;
Pentru
sosul de ciuperci:
280 g
ciuperci proaspete / la borcan;
300 ml
apă;
1
lingură ulei;
1
lingură bulion;
1 ceapă
uscată;
Sare şi
piper după gust;
Câteva
fire de pătrunjel;
Opţional:
varză roşie şi albă pentru salată
Mod
de preparare:
Pregăteşti
mai întâi supa pentru pilaf: pui apa la fiert, iar când începe să fiarbă, adaugi
legumele tăiate grosier. Condimentezi după gust. Supa este gata în aprox 30 de
minute.
Pentru
pilaf: speli orezul în mai multe ape, apoi îl torni într-o crăticioară în care
ai pus un strat subţire de ulei. Torni supa prin strecurătoare, aceasta ar
trebui să acopere orezul de grosimea a trei degete. Dai la cuptor, la foc
potrivit, pentru aprox 30 de minute.
Pentru
sosul de ciuperci: căleşti ceapa în puţin ulei încins până se topeşte puţin,
apoi adaugi un pahar cu apă. Când apa fierbe, adaugi ciupercile şi condimentezi
după gust.
După ce
scade apa la jumătate, adaugi o lingură cu bulion, mai lași puţin să fiarbă,
apoi iei focul.
Serveşti cu salată de varză albă şi varză roşie.
Poftă Bună!
ce preparat fain , imi place tare mult ce ai facut aici
RăspundețiȘtergereDraga Anca,
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos, m-am bucurat mult ca ti-a placut!
O zi frumoasa iti doresc,
Anca :)