Rețete de post

Pilaf cu sos de ciuperci (de Post)

 


Pilaf cu sos de ciuperci (de Post)

 

Pentru perioada Postului vă propun pilaf cu sos de ciuperci și salată de varză albă și roșie. Este o mâncare de Post, sățioasă și sănătoasă.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: 1 h

Porții: 4

 

Ingrediente:

Pentru pilaf:

1 cană mare cu orez;

1 litru apă;

ulei;

1 morcov;

1 ardei gras;

1 ceapă;

1 ţelină mică;

 

Pentru sosul de ciuperci:

280 g ciuperci proaspete / la borcan;

300 ml apă;

1 lingură ulei;

1 lingură bulion;

1 ceapă uscată;

Sare şi piper după gust;

Câteva fire de pătrunjel;

 

Opţional: varză roşie şi albă pentru salată

 

Mod de preparare:

Pregăteşti mai întâi supa pentru pilaf: pui apa la fiert, iar când începe să fiarbă, adaugi legumele tăiate grosier. Condimentezi după gust. Supa este gata în aprox 30 de minute.

 

Pentru pilaf: speli orezul în mai multe ape, apoi îl torni într-o crăticioară în care ai pus un strat subţire de ulei. Torni supa prin strecurătoare, aceasta ar trebui să acopere orezul de grosimea a trei degete. Dai la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

 

Pentru sosul de ciuperci: căleşti ceapa în puţin ulei încins până se topeşte puţin, apoi adaugi un pahar cu apă. Când apa fierbe, adaugi ciupercile şi condimentezi după gust.

După ce scade apa la jumătate, adaugi o lingură cu bulion, mai lași puţin să fiarbă, apoi iei focul.

Serveşti cu salată de varză albă şi varză roşie. 

Poftă Bună!

Comentarii

  1. ce preparat fain , imi place tare mult ce ai facut aici

    RăspundețiȘtergere
  2. Draga Anca,
    multumesc frumos, m-am bucurat mult ca ti-a placut!

    O zi frumoasa iti doresc,
    Anca :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!