Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide
Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide
Semilune
fragede cu portocala si stafide.
Ingrediente:
100 g
Rama Maestro 72% grasime;
3
linguri zahar vanilat;
1
lingura miere;
1 varf
lingurita sare;
1
albus de ou;
Faina
cat cuprinde;
1 praf
de copt;
Pentru
ornat:
Coaja
de portocala la borcan;
Suc de
portocala;
Optional:
stafide
Mod de preparare:
Se
freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un
praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si
framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da
la frigider o ora.
Se
porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde aluatul pe masa de
lucru, presarata cu faina, in foaie potrivit de groasa si se taie cu forma de
semiluna sau orice forma doriti.
Se ung
fursecurile cu sucul lasat de coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (sau
le puteti unge cu suc de portocala) si se decoreaza cu coaja de portocala.
Puteti pune si stafide sau nuci.
Se
asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit,
cam 15 minute sau pana devin aurii (se coc foarte repede daca este cuptorul
bine incins). Eu am obtinut 2 tavi.
Trebuie
sa ramana albe spre auriu, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se
scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si
pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Sfat:
se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.
Timp
total: 1h 40 min
Portii:
aprox 80 fursecuri
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!