Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide


Fursecuri-semiluna cu portocala si stafide

Semilune fragede cu portocala si stafide.

Ingrediente:
100 g Rama Maestro 72% grasime;
3 linguri zahar vanilat;
1 lingura miere;
1 varf lingurita sare;
1 albus de ou;
Faina cat cuprinde;
1 praf de copt;
Pentru ornat:
Coaja de portocala la borcan;
Suc de portocala;
Optional: stafide


Mod de preparare:
Se freaca untul sau margarina cu zaharul vanilat, mierea, se adauga albusul batut spuma, un praf de sare, praful de copt si se incorporeaza treptat faina, amestecand si framantand pana se obtine o coca consistenta, dar moale la atingere, care se da la frigider o ora.

Se porneste cuptorul si ne putem apuca de lucru: se intinde aluatul pe masa de lucru, presarata cu faina, in foaie potrivit de groasa si se taie cu forma de semiluna sau orice forma doriti.
Se ung fursecurile cu sucul lasat de coaja de portocala tinuta in zahar la borcan (sau le puteti unge cu suc de portocala) si se decoreaza cu coaja de portocala. Puteti pune si stafide sau nuci.


Se asaza fursecurile intr-o tava cu foaie de copt si se dau la cuptor, la foc potrivit, cam 15 minute sau pana devin aurii (se coc foarte repede daca este cuptorul bine incins). Eu am obtinut 2 tavi.

Trebuie sa ramana albe spre auriu, caci daca se coc prea tare, se vor usca. Dupa ce se scot din cuptor, se invelesc cu un prosop de bucatarie. Sunt foarte moi si pufoase, astfel ca se pot bucura de ele toti membrii familiei.
Sfat: se pot pudra cu zahar. Se pastreaza in cutii metalice pentru prajituri.


Timp total: 1h 40 min
Portii: aprox 80 fursecuri


Pofta Buna!



Comentarii