Stelute de Craciun
Stelute de Craciun
Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor am pregatit niste bezele
moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu
lapte, rom, scortisoara si frisca:)
Ingrediente:
7
albusuri;
1 praf
de sare;
7
linguri zahar;
1
lingurita zahar vanilat Bourbon;
1
lingurita otet;
Optional:
scortisoara
Mod
de preparare:
Se bat
albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se
adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de
lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e
lucioasa, tare si consistenta.
Se toarna
bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalizt, la foc
mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa
in cuptor sa se raceasca.
Cand s-a
racit bezeaua, se taie cu o forma de stea.
Se decoreaza cu gem de caise,
dulceata de prune si fulgi de zahar.
Sugestie
de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.
Timp: aprox
1h
Portii:
10-12, depinde cum le taiati.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!