Rețete Pascale

Stelute de Craciun


Stelute de Craciun

Pentru ca intram in perioada Sarbatorilor am pregatit niste bezele moi in forma de stele, inspirate de aromele Craciunului. Se servesc cu cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca:) 

Ingrediente:
7 albusuri;
1 praf de sare;
7 linguri zahar;
1 lingurita zahar vanilat Bourbon;
1 lingurita otet;
Optional: scortisoara

Mod de preparare:
Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.
Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalizt, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.


Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. 


Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.


Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.

Timp: aprox 1h
Portii: 10-12, depinde cum le taiati.



Pofta Buna!

Comentarii