Tiramisu 5 (fara oua)
Tiramisu (fara oua)
Zilele trecute
am pregatit prajitura Tiramisu, in varianta fara oua, usoara si gustoasa,
decorata cu cacao, stafide, fulgi de ciocolata, cuvertura de lapte si
coaja de portocala.
Ingrediente:
400 g
piscoturi;
250 g crema mascarpone;
250 g frisca
lichida;
1 lingurita cafea;
3 linguri de
zahar;
1 lingura
zahar vanilat;
1 lingurita
zahar vanilat Bourbon;
400 ml cafea
neindulcita si racita;
Coaja rasa de
portocala;
pentru ornat:
Cacao;
Cuvertura de
lapte;
Ciocolata
neagra;
stafide
Mod de preparare:
Se prepara
cafeaua si se lasa la racit.
Se bate frisca lichida (eu am avut
Meggle “crème patisserie”) cu mixerul pana devine cremoasa, dar nu tare ca si consistenta. Se
adauga si crema mascarpone, o lingurita de cafea, zaharul, zaharul vanilat,
zaharul Bourbon si se amesteca bine.
Se inmoaie
piscoturile in cafea, insa nu le lasati mult, ci doar le scufundati si le si
scoateti pentru a nu se sfarama.
Intr-o tava de
cozonac se asaza pe folie de plastic sau aluminiu un strat de piscoturi, apoi
un rand de crema, apoi alt rand de piscoturi alternand. Ultimul strat e de
crema. Se pudreaza cu cacao si ness si se decoreaza dupa inspiratie. Pentru ca
sora mea e mare fana a portocalelor, am pus din loc in loc pentru si ea si
niste coaja de portocala tinuta in zahar la borcan, precum si stafide, apoi am
razuit ciocolata neagra si cuvertura de lapte (seamana cu ciocolata alba).
Se da la
frigider inainte de servire.
Timp total: 1h 30min
Portii: 14
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!