Ciorba de perisoare 3


Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare acrita cu zeama de varza mi se pare foarte potrivita dupa perioada Sarbatorilor si o reteta numai buna pentru sezonul rece.

Ingrediente:
400 g carne tocata de porc;
1 morcov ras;
1 ceapa uscata;
jumatate de cutie de rosii;
1 lingura de orez;
Zeama de varza;
1 ou;
optional: verdeturi.

Mod de preparare:
Se pun la fiert intr-o oala de 5 litri, apa cu o lingurita de sare, o ceapa taiata marunt, morcovul ras, rosiile la cutie (eu folosesc aproximativ jumatate de cutie). Se spumeaza la nevoie. Se adauga si 1 lingura de orez spalat bine.

Cand este aproape gata, se prepara perisoarele. Se pune intr-un vas carnea tocata, o lingurita cu sare si un ou si se amesteca bine. Intr-un castronel punem apa, ca sa ne umezim tot timpul mainile si formam perisoarele.


Adaugam perisoarele in ciorba, vom sti ca sunt fierte cand acestea se ridica la suprafata. Se adauga zeama de varza dupa gust (eu de obicei pun 500ml la o oala de 5 litri), se mai lasa 2 minute si se ia focul. Se adauga verdeturi proaspete, daca aveti.



Pofta Buna!


Comentarii