Mini tarte cu carne


Mini tarte cu carne

Mini tarte cu aluat de casa si carne de porc tocata. Pot fi servite calde, dar pot fi luate si la pachet la serviciu sau in drumetii. Sunt simple si satioase.

Ingrediente pentru 14 mini tarte:
pentru aluat:
5 g drojdie uscata (la plic);
2 linguri ulei;
1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta;
faina cat cuprinde;
1 varf de lingurita zahar;
1 lingurita sare;

pentru umplutura:
200 g carne tocata;
Sare si piper;
1 ou;

In plus:
1 ou pentru uns;
Putin cascaval taiat cubulete.

Mod de preparare:
Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga putin zahar, apoi sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.
Aluatul se lasa o jumatate de ora la dospit.

Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul.

Aluatul se mai framanta putin apoi se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in cercuri cu ajutorul unui pahar. Se ia un cerc de aluat, se umple cu carne, se ridica cu grija marginile, se strang marginile cu degetele, se adauga o bucatica mica de cascaval pe fiecare mini tarta, apoi se acopera cu fasii subtiri de aluat. Aluatul ramas se poate folosi astfel pentru decorat sau il puteti refrigera pentru alte retete.
Se ung cu oul batut bine si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.


Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute sau pana se rumenesc.

Timp total: aprox 1h 30min.
Portii: 14 mini tarte



Pofta Buna!


Comentarii