Paste cu chiftele si sos


Paste cu chiftele si sos

Atunci cand va raman chiftele, puteti sa pregatiti alta masa cu acestea, facandu-le un sos si constituind astfel un alt fel principal. Pentru ca iubesc pastele, eu am pregatit paste cu chiftele si sos, iar la final, le-am mai dat la cuptor cu putin cascaval ras un sfert de ceas, atat cat sa se imbine toate aromele si toata lumea sa fie incantata.

Ingrediente:
6 chiftele;
2 catei de usturoi;
400 ml apa;
Suc de rosii (sau bulion) aprox 3 linguri.
150 g cascaval ras;
300 g de paste fusilli


Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente, apoi le dam de pe foc. Le scurgem de apa.

Cat timp fierb pastele, pregatim sosul: se calesc 2 catei de usturoi tocati marunt in putin ulei incins, apoi se adauga chiftelele taiate si ele cat mai marunt, se prajesc impreuna un pic, apoi se adauga peste ele 400 ml apa si un praf de sare si se lasa la fiert 5-10 minute. Se adauga sosul de rosii sau bulionul desfacut in putina apa, se mai fierbe un pic pana mai scade apa. Dam cratita de pe foc. Se toarna chiftelele cu sos peste paste si se amesteca.


Intr-o tava sau cratita adanca unsa cu ulei se toarna pastele si chiftelele cu sos, se presara cascavalul ras si se dau la cuptorul incins aprox 15 minute, la foc potrivit, pana se rumenesc bine.


Cand sunt gata, se decoreaza cu frunzulite de busuioc.

Timp: aprox 30min;
Portii: 6



Pofta Buna!


Comentarii