Cornuri pufoase cu dulceata


Cornuri pufoase cu dulceata

Cornuri pufoase cu aluat de casa si umplute cu diverse dulceturi sau ciocolata si coaja de portocala.

Ingrediente:
un plic (7 g) drojdie uscata;
200 ml apa calduta;
150 ml lapte;
1 ou;
3 linguri zahar;
1 jumatate lingurita cu sare;
50 g unt topit;
aprox 440 g faina;

In plus: unt (la temperatura camerei) pentru impachetari.

Pentru umplutura: dulceata de capsuni, de visine, de zmeura, nutella, ciocolata neagra cu coaja de portocala.

Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se amesteca faina cu drojdia uscata. Se adauga celelalte ingrediente: apa calduta, laptele, zaharul, sarea si oul. Se amesteca, incorporand si untul topit. Se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de subtire. Se intinde untul (la temperatura camerei) si se impatureste aluatul. Se da la frigider pentru o jumatate de ora, dupa care se intinde din nou in foaie potrivita ca grosime si se impatureste. Se repeta procedeul.


Eu am impaturit-o de 4 ori, iar dupa fiecare impaturire, am dat la frigider pentru o jumatate de ora. Dupa ultima impaturire, se intinde aluatul pe masa presarata cu faina, intr-o foaie potrivit de groasa, se taie in fasii triunghiulare lungi.


Se adauga un pic de gem sau nutella sau bucatele de ciocolata neagra si coaja de portocala tinuta in zahar la borcan sau orice va place. Se ruleaza sub forma de cornuri si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.

Se dau la cuptor, la foc mediu, pentru 20-25 de minute sau pana devin aurii. Se obtin 2 tavi.


Se pot pastra in cutii metalice pentru prajituri. Pot fi luate si la pachet.

Timp total: aprox 3h 15min
Portii: 10



Pofta Buna!


Comentarii