Inimi de foietaj cu carne si susan
Inimi de foietaj cu carne si susan
Inimioare
cu aluat foietaj si carne de porc tocata, cu morcov ras si verdeata si cu susan
rumenit. Pot fi servite calde sau reci, ca aperitiv, gustare de dupa amiaza sau
pot fi luate la pachet in drumetii. Sunt simple si satioase.
Ingrediente pentru 14 inimioare:
1 aluat
foietaj 800 g;
aprox
400 g carne de porc tocata;
Sare
si piper;
1 ou;
1
morcov ras;
Verdeata:
patrunjel si marar;
In
plus: 1 ou pentru uns;
Mod de preparare:
Se
lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Pentru
umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza
dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se
incorporeaza oul, morcovul ras si verdeturi tocate marunt.
Aluatul
se intinde cu grija si se decupeaza inimioare cu o forma metalica, se pune cate
un pic de umplutura pe o inima si se lipesc inimile cate doua. Se ung cu oul
batut bine, se preseaza cu furculita, sa se lipeasca si se presara cu seminte de
susan rumenite. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt sau folie antiaderenta.
Se dau
la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc (la mine a durat
20-25 de minute). In functie de cum va incap in tava, se obtin 2 tavi.
Timp
de pregatire: 15 min
Timp de gatire: aprox 25 min/tava *2
Timp de gatire: aprox 25 min/tava *2
Portii:
14 inimi
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!