Inimi de foietaj cu carne si susan


Inimi de foietaj cu carne si susan

Inimioare cu aluat foietaj si carne de porc tocata, cu morcov ras si verdeata si cu susan rumenit. Pot fi servite calde sau reci, ca aperitiv, gustare de dupa amiaza sau pot fi luate la pachet in drumetii. Sunt simple si satioase.

Ingrediente pentru 14 inimioare:
1 aluat foietaj 800 g;
aprox 400 g carne de porc tocata;
Sare si piper;
1 ou;
1 morcov ras;
Verdeata: patrunjel si marar;
In plus: 1 ou pentru uns;

Mod de preparare:
Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Pentru umplutura: se caleste carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, se condimenteaza dupa gust, iar cand se rumeneste bine, se da de pe foc. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza oul, morcovul ras si verdeturi tocate marunt.


Aluatul se intinde cu grija si se decupeaza inimioare cu o forma metalica, se pune cate un pic de umplutura pe o inima si se lipesc inimile cate doua. Se ung cu oul batut bine, se preseaza cu furculita, sa se lipeasca si se presara cu seminte de susan rumenite. Se asaza intr-o tava cu foaie de copt sau folie antiaderenta.


Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana se rumenesc (la mine a durat 20-25 de minute). In functie de cum va incap in tava, se obtin 2 tavi.

Timp total: aprox 50min
Portii: 14 inimi


Pofta Buna!



Comentarii