Rulada

Rulada

Rulada pufoasa cu gem de caise sau nutella.

Ingrediente:
5 oua;
5 linguri zahar;
6-7 linguri de faina;
1 lingura zahar vanilat;
2 linguri nuca macinata;
1 cescuta ulei;
1 lingura zeama de lamaie;
un varf lingurita sare;
un plic praf de copt;
1 lingurita de cacao;
Bomboane colorate decorative;
Pentru umplutura: gem de caise, nutella sau ce altceva doriti.

Mod de preparare:

Se preincalzeste cuptorul.
Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie, zaharul si se bate in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura de zahar vanilat, apoi se adauga si uleiul si ingredientele uscate: faina, praful de copt, omogenizand cu o lingura de jos in sus. Vom obtine o compozitie moale, pufoasa si aerata.

Se toarna cateva linguri din compozitia rezultata intr-un castronel si se amesteca cu putina cacao. Se formeaza inimioare cu posul de ornat intr-o tava, pe foaie de copt, apoi se umple inimioarele cu bomboane colorate. Se da tava la cuptor 5 minute, cat sa se inchege inimioarele.


Se toarna compozitia alba in tava, peste inimioare, intinzand cu grija, cu o spatula. Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 15 minute sau pana se face aurie.



Cand este gata, se scoate pe un prosop de bucatarie curat si se ruleaza cu grija. Dupa ce raceste, se umple cu ce doriti. Eu am umplut o parte cu nutela si alta parte cu gem de caise de casa.

Timp total: aprox 40 de minute;
Portii: 15 sau mai multe in functie de cum o portionati.







Pofta Buna!



Comentarii