Salata de boeuf



Salata de boeuf

Ingrediente:
300 g carne de porc;
500 g morcovi;
8 cartofi medii;
Cativa castraveti murati;
2 linguri mustar;
Piper macinat si sare, dupa gust;

Pentru maioneza:
galbenusul de la 1ou fiert;
galbenusul de la 1 ou crud;
Ulei;
Zeama de lamaie;

Pentru decor:
albusul ramas de la oul fiert;
putin morcov fiert;
felii de castravete proaspat;
cateva fire de patrunjel.

Mod de preparare:
Se fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou.
Se opresc separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de morcovi, cartofi, carnea si muraturile se taie cubulete. Se amesteca bine cu mustarul, sare si piper.

Pentru maioneza, se amesteca intr-un vas galbenusul de la un oul crud, galbenusul de la un oul cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand continuu. Se adauga ulei in functie de cata maioneza avem nevoie sa obtinem. Este gata cand capata acea consistenta cremoasa.

Eu, de obicei, doua parti de maioneza le adaug in salata, iar o parte o pastrez pentru decorat. Se asaza salata pe un platou si se orneaza cu albusul fiert taiat, fasiile de morcov oprite mai devreme, felii de castravete proaspat si cateva fire de patrunjel.

Din cantitatile date la ingrediente, eu am obtinut un platou de salata.

Timp: aprox 2h;
Portii: 6




Pofta buna!

Comentarii