Salata Boeuf
Salata Boeuf
Ingrediente:
300 g
carne de porc;
500 g
morcovi;
8
cartofi medii;
Cativa
castraveti murati;
2
linguri mustar;
Piper
macinat si sare, dupa gust;
Pentru
maioneza:
galbenusul
de la 1ou fiert;
galbenusul
de la 1 ou crud;
Ulei;
Zeama
de lamaie;
Pentru
decor:
albusul
ramas de la oul fiert;
putin morcov
fiert;
felii
de castravete proaspat;
cateva
fire de patrunjel.
Mod de preparare:
Se
fierb carnea si legumele si se lasa la racit. Se fierbe si un ou.
Se opresc
separat pe o farfurioara cateva fasii de morcov si albusul fiert. Restul de
morcovi, cartofi, carnea si muraturile se taie cubulete. Se amesteca bine cu mustarul,
sare si piper.
Pentru
maioneza, se amesteca intr-un vas galbenusul de la un oul crud, galbenusul de la
un oul cu putina sare si zeama de lamaie. Se toarna incet ulei, amestecand
continuu. Se adauga ulei in functie de cata maioneza avem nevoie sa obtinem. Este
gata cand capata acea consistenta cremoasa.
Eu, de
obicei, doua parti de maioneza le adaug in salata, iar o parte o pastrez pentru
decorat. Se asaza salata pe un platou si se orneaza cu albusul fiert taiat, fasiile
de morcov oprite mai devreme, felii de castravete proaspat si cateva fire de
patrunjel.
Din cantitatile
date la ingrediente, eu am obtinut un platou de salata.
Timp:
aprox 2h;
Portii:
6
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!