Macrou la cuptor
Macrou la cuptor
Macrou
la cuptor, cu foi de dafin si coriandru, alaturi de ardei cu crema de branza.
Ingrediente:
10
macrouri,
Ulei,
Sare
dupa gust,
cateva
foi de dafin,
putin coriandru
macinat,
100 g branza
de vaca,
50 g
unt,
3
lingurite smantana,
1
legatura ceapa verde;
Cateva
ridichi,
Un
ardei gras rosu;
lamaie
Mod
de preparare:
Se
spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.
Se asaza
pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara
sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Apreciez coriandrul pentru notele
piperate (nu e atat de picant, astfel ca pot manca si cei care nu se impaca
prea bine cu piperul) si o usoara aroma de lamaie, de aceea nu am folosit deloc
piper si am pus mai putina lamaie la final.
Se da
tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox 20 de minute.
Se
prepara crema de branza: se rade branza intr-un castronel, se adauga smantana
si untul si se potriveste de sare. Se adauga si ceapa verde tocata marunt si se
amesteca bine.
Se
spala un ardei gras rosu si se curata de seminte, se umple cu branza si se taie
felii.
Decorul:
se asaza cateva felii de ardei cu branza pe un platou. Din crema de branza
ramasa se pot face mici sfere, care se asaza langa ardei si se decoreaza cu
felii subtiri de ridichi rosii, se presara susan prajit. Se asaza si pestele,
se decoreaza cu frunze de ceapa verde si se stropeste cu putina lamaie.
Timp: 40min
Portii: 5
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!