Macrou la cuptor


Macrou la cuptor

Macrou la cuptor, cu foi de dafin si coriandru, alaturi de ardei cu crema de branza.

Ingrediente:
10 macrouri,
Ulei,
Sare dupa gust,
cateva foi de dafin,
putin coriandru macinat,
100 g branza de vaca,
50 g unt,
3 lingurite smantana,
1 legatura ceapa verde;
Cateva ridichi,
Un ardei gras rosu;
lamaie

Mod de preparare:
Se spala si se curata pestele, se taie file si se dezoseaza.

Se asaza pestele intr-o tava unsa cu putin ulei, se mai stropesc cu putin ulei, apoi se presara sare, coriandru macinat si cateva foi de dafin. Apreciez coriandrul pentru notele piperate (nu e atat de picant, astfel ca pot manca si cei care nu se impaca prea bine cu piperul) si o usoara aroma de lamaie, de aceea nu am folosit deloc piper si am pus mai putina lamaie la final. 

Se da tava la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pentru aprox 20 de minute.


Se prepara crema de branza: se rade branza intr-un castronel, se adauga smantana si untul si se potriveste de sare. Se adauga si ceapa verde tocata marunt si se amesteca bine.
Se spala un ardei gras rosu si se curata de seminte, se umple cu branza si se taie felii.

Decorul: se asaza cateva felii de ardei cu branza pe un platou. Din crema de branza ramasa se pot face mici sfere, care se asaza langa ardei si se decoreaza cu felii subtiri de ridichi rosii, se presara susan prajit. Se asaza si pestele, se decoreaza cu frunze de ceapa verde si se stropeste cu putina lamaie.  

Timp: 40min
Portii: 5



Pofta Buna!




Comentarii