Mancare de urzici 3


Mancare de urzici

O reteta tocmai buna pentru primavara, pentru ca ne innoieste sangele.

Ingrediente:
500 g urzici;
un praf de sare;
1 ceapa alba uscata;
3 catei de usturoi;
2 linguri de faina;
2 bucati de hrean.

Mod de preparare:
Se spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de minute. Daca sunt crude, vor fierbe repede. Se scot urzicile intr-un alt vas si se maruntesc. Eu la dau la blender pentru a fi cat mai fine.

Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins pana se face aurie, se adauga usturoiul tocat marunt si se stinge cu zeama de la urzici. Se adauga 2 linguri de faina, se rumeneste sosul un pic, apoi se completeaza cu zeama de urzici, insa nu toata zeama ci atat cat sa aducem sosul la consistenta dorita. Se adauga si urzicile si se lasa sa dea in clocot 2 unde.


Eu am pregatit urzicile de Post, asa ca nu am mai servit cu oua, ci doar cu mamaliga calda si hrean ras.

Un mic sfat: nu aruncati zeama ramasa de la fierberea urzicilor, pentru ca o puteti folosi pentru a va clati parul.

Timp total: aprox 1h
Portii: 4


Pofta Buna!


Comentarii