Drob Pascal (2017)
Drob Pascal
Ingrediente:
Pentru pilaf:
1 cana
mica cu orez,
1
litru apa;
legume:
1 ceapa, 1 morcov, 1 ardei gras,
3
linguri ulei,
sare
si piper dupa gust.
Pentru drob:
700 g
ficat de porc;
1
castron de pilaf;
cateva
frunze de ceapa verde;
marar
si patrunjel;
2 oua
(crude) pentru a lega compozitia;
3
linguri de ulei;
30 g
unt;
Condimente:
sare si piper;
Pentru
decor: cateva rosii cherry, un morcov fiert feliat si 100 g cascaval ras.
Mod de preparare:
Se
pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga
legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se
fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste
cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de
ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa
acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30
de minute.
Intre
timp, se fierb ficatul in apa cu putina sare. Se lasa la racit.
Intr-un
vas mare se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se
adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi,
uleiul. Se bat bine ouale cu putina sare si piper si se toarna si ele peste
compozitie, amestecand bine.
Se
asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu
fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov
fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul
preincalzit pentru 30-35 de minute.
Timp
total de preparare: 2h;
Portii:
10
Pofta Buna si Paste Fericit!
Adevarat à inviat! Multumesc de vizita Anca.
RăspundețiȘtergereCe bun o fi fost drobul tau 😃
Te pup
Draga Catalina,
RăspundețiȘtergeremultumesc frumos!
Toate cele bune,
Anca