Semilune cu ciocolata, alune si cafea

Semilune cu ciocolata, alune si cafea

Prajiturele pufoase cu trei feluri de ciocolata, alune nesarate, cafea si diverse mirodenii.

Ingrediente:
4 oua mari;
3 linguri zahar;
1 lingura zahar vanilat;
5 linguri faina;
150 ml ulei;
un varf lingurita sare;
un plic praf de copt;
1 lingura cacao;
Ciocolata (cu lapte, neagra sau orice va place);
O jumatate de lingurita cafea;
O jumatate de lingurita ness;
Alune nesarate;
Rahat de trandafiri;
Stafide;
nuca rumenita.

Mod de preparare:

Se spumeaza albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat, apoi si galbenusurile si uleiul, amestecand bine cu mixerul. Se adauga faina si praful de copt, amestecand usor cu o spatula. Se obtine un aluat moale si pufos.

Jumatate de compozitie se amesteca separat cu putina cacao, cafea si ness si se toarna intr-o tava patrata pregatita inainte cu hartie de copt. Se pastreaza deoparte putina compozitie cu cacao pentru decor.
Se presara alune nesarate tocate marunt cu cutitul, stafide, rahat, coaja de portocala, ciocolata preferata, eu am avut 3 feluri de ciocolata: cu lapte, neagra si cu aroma de trufe.
Se toarna si compozitia alba, niveland cu grija cu o spatula, se toarna si restul de compozitie cu cacao sub forma de dungi drepte, apoi se trage cu scobitoarea, pentru a crea acel model. Se presara zahar si putina nuca rumenita la cuptor si macinata.


Se coace la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, aproximativ 25 minute sau pana se rumeneste (fiind in tava intinsa, se coace mai repede).

Cand este gata, se lasa la racit, apoi se decupeaza prajitura in forma de semilune si se pudreaza cu zahar.

Timp total: 35 min;
Portii: 8



Pofta Buna!



Comentarii