Stufat cu carne de porc (2017)
Stufat cu carne de porc
O
mancare de vara cu carne de porc si multa verdeata, foarte gustoasa si
satioasa.
Ingrediente:
500 g
carne de porc.
5
legaturi de ceapa verde,
5
legaturi de usturoi verde,
1 ceapa
alba,
2
linguri bulion,
1
lingurita faina,
ulei,
2
pahare (600 ml) cu apa;
Sare, dupa gust;
Mod
de preparare:
Carnea
se taie in bucati mai mari sau mai mici, dupa preferinte, se condimenteaza si
se rumeste bine, apoi se scoate pe o farfurie. Se taie marunt o ceapa si se
caleste usor (nu se topeste) in uleiul in care a fost prajita carnea. Se completeaza
cu 2 pahare cu apa, se adauga la loc carnea si se lasa sa fiarba.
Cand
fierbe apa, se adauga ceapa verde si usturoiul verde cu tot cu frunze, taiate toate
in fasii medii sau in functie de cat le doriti de scurte. In functie de optiuni
si resursele pe care le aveti, puteti folosi doar frunzele de la ceapa si
usturoi sau cu totul.
Cand scade
apa, se pregateste sosul: se adauga bulionul, apoi se amesteca intr-o cescuta faina
cu putina apa, si se adauga in mancare prin strecuratoare, pentru a evita
cocoloasele. Se amesteca bine si se mai lasa un pic sa fiabra ca sa se ingroase
sosul.
Cand este gata, se poate adauga patrunjel proaspat tocat
marunt.
Portii: 4
Timp: 1h 10min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!