Tort Lela (2017)
Tort Lela
Pentru aniversarea surorii mele, Mihaela (eu o alint Lela), am pregatit un tort cu trandafiri in degradé cu blat de nuca, crema de vanilie, crema de fructe de padure si frisca.
Ingrediente:
pentru blat avem
nevoie de:
8 oua
mari;
5
linguri zahar;
5
linguri faina;
4
linguri nuca;
Un plic
praf de copt;
un varf
lingurita sare;
pentru crema de
vanilie:
1
pachet crema de vanilie Dr.Oetker
3
linguri zahar;
250 ml
lapte;
pentru crema de fructe
de padure:
1
pachet crema de fructe de padure Dr.Oetker
3
linguri zahar;
250 ml
lapte;
pentru sirop:
apa 400
ml;
3
linguri zahar;
Esenta
de vanilie Dr. Oetker
pentru ornat:
200 ml
frisca lichida;
Ciocolata
alba pentru litere;
Flori de
napolitana;
Confetti
de zahar
Mod
de preparare:
Literele de ciocolata alba:
Se topeste
ciocolata alba pe baie de abur sau in vasul de la chocolate fondue si se toarna
in formele pentru litere. Se da la frigider pana la utilizare.
Blatul:
Se spumeaza
albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat galbenusurile praful
de copt, apoi faina si nuca si amestecam bine. Compozitia obtinuta se toarna intr-o
forma de tort rotunda pregatita cu foaie de copt sau folie antiaderenta si se
da la cuptor aprox 35 de minute, la foc potrivit. Cand este gata, se lasa la
racit.
Siropul:
Intre
timp, se face un sirop din apa cu zahar si dupa ce se da de pe foc, se adauga
esenta de vanilie, apoi se lasa la
racit.
Cremele:
Se
amesteca bine cu mixerul praful de crema de vanilie cu laptele rece si zaharul,
pana capata o consistenta cremoasa.
Se prepara
la fel si crema de fructe de padure.
Decorul:
Se taie
blatul in doua parti inegale (baza trebuie sa fie mai groasa decat capacul), se
insiropeaza. Se asambleaza astfel: baza, jumatate de crema de vanilie, jumatate
de crema de fructe de padure, capacul tortului.
Se
amesteca bine cu mixerul frisca lichida pana devine consistenta si cremoasa,
dar nu prea tare.
Cremele
care au ramas se folosesc la decorarea tortului. Pentru trandafiri se pune in
posul de ornat alternativ crema de vanilie si crema de fructe de padure. Frisca
se foloseste pentru trandafirii de pe capacul tortului.
Pe
deasupra se decoreaza cu flori de napolitana, confetti de zahar si literele de
ciocolata. Sper sa va placa!
Timpul
total de pregatire a fost de aprox 3 ore.
Tortul
meu a avut 27 cm in diametru si a fost suficient pentru 18 persoane (4 familii).
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!