Biscuiti asortati de casa
Biscuiti asortati de casa
Zilele
trecute am pregatit biscuiti-triunghiuri cu susan rumenit si cascaval, dar si
altii cu dulceata de visine sau zmeura, numai buni de luat la picnic, la pachet
sau de rontait pe drum in excursii.
Ingrediente:
250 g Rama
Maestro 72% grasime;
1 lingurita
zahar;
1
lingurita sare;
3
linguri bors;
3
linguri smantana;
1 ou;
Faina
cat cuprinde;
1 plic
praf de copt;
Pentru decorat:
1 ou
pentru uns;
Susan rumenit
si cascaval ras;
Dulceata
de visine si de zmeura
Mod de preparare:
Intr-un
vas se amesteca putina faina cu praful de copt, zaharul si sarea, se adauga
bucatele de unt sau margarina rece si se amesteca, faramitand cu degetele (sau o
puteti da pe razatoare). Se adauga oul, smantana si borsul. Se amesteca bine,
adaugand faina treptat, apoi se transfera aluatul pe masa presarata cu faina si
se framanta bine pana se obtine un aluat bun de intins. Se intinde aluatul, se impatureste,
iar se intinde, se impatureste si se da la frigider o jumatate de ora.
Dupa
acest timp, aluatul se imparte in bucati mai mici, se lucreaza cu fiecare pe
rand, restul pastrandu-se la frigider. Se intinde prima bucata de aluat, in
foaie mai grosuta, ca sa fie mai frageda, pe masa de lucru (presarata cu faina)
si se unge cu ou aluatul, se presara cascaval ras si susan rumenit, apoi se taie
biscuitii in forma de triunghiuri. Se lucreaza repede, pentru ca se inmoaie
destul de repede si devine lipicios. Este destul de fraged, veti vedea ca se
separa si se strang fasiile de aluat atunci cand le taiati.
Se coc
biscuitii la foc potrivit, aprox 15 minute fiecare tava, sau pana se rumenesc.
Eu am
facut biscuiti cu susan si cascaval si i-am taiat in triunghiuri, iar pe
ceilalti i-am facut cu dulceata de visine sau zmeura.
Sfaturi & Trucuri:
Pentru ca aluatul sa fie
fraged, folositi unt rece.
Biscuitii vor fi mai crocanti
daca intindenti foaia mai subtire sau mai pufosi, daca o intindeti mai grosuta.
Am
obtinut 4 tavi cu biscuiti.
Timp
total: 1h 40 min
Pofta
Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!