Briose cu ciocolata, arahide si spuma de capsuni
Briose cu ciocolata, arahide si spuma de capsuni
Pentru
ca ador briosele (mi se par mie mai copilaroase, vesele si dragalase) am
pregatit unele cu pandispan pufos, umplute cu ciocolata si decorate cu arahide rumenite si spuma de capsuni.
Timp de pregatire: aprox 1h
Timp de coacere: 20min;
Portii: 12
Ingrediente:
5 oua;
4
linguri zahar;
5
linguri faina;
o ceasca (120 ml) ulei;
un praf de sare;
un
plic (10 g) praf de copt;
Pentru
umplutura:
O tableta (100 g) ciocolata neagra;
Pentru
decor:
Araide nesarate
rumenite, dupa gust;
200 g capsuni;
3
linguri zahar;
100 ml
apa
Mod
de preparare:
Pentru
spuma de capsuni, se fierb la foc mic cateva capsuni taiate marunt, impreuna cu
putin zahar si apa, pana scade lichidul, se lasa la racit, apoi se dau la
blender. Se da spuma la frigider pana la utilizare.
Se
toarna compozitia intr-o tava de briose (in care ati pus hartiute de copt) sau
forma de silicon pe care o asezati in alta tava, ca s-o puteti manipula usor. Daca
folositi o tava pentru briose, va ies mai multe briose, daca folositi o forma
de silicon cu model de flori cum am avut eu, obtineti mai putine briose, fiind
mai mari.
In fiecare
briosa se indeasa cate o bucatica de ciocolata neagra (sau cu lapte, daca va
place mai mult).
In functie
de forma folosita si de cum le-ati umplut, obtineti cam 12 sau 14 briose.
Briosele
se orneaza cu spuma de capsuni. Mie mi s-au parut foarte gustoase cu arahidele acelea
care s-au rumenit la cuptor si cu ciocolata dinauntru care s-a topit si curge
cand muscati din briosa. Nu mai aveti nevoie de crema. Nu sunt nici gretoase,
asa ca sunt mai usoare.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!