Rețete Pascale

Foietaj cu branza dulce


Foietaj cu branza dulce

Foietaj cu branza dulce, stafide, coaja de portocala si de lamaie. Imi plac mult pentru ca le pot lua la pachet, sunt gustoase, satioase si nu foarte dulci.

Ingrediente:
1 pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
500 g branza dulce;
3 linguri zahar;
2 oua;
1 ou pentru uns;
Stafide;
Coaja de portocala la borcan;
Coaja de lamaie

Mod de preparare:
Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.

Pentru crema de branza, se amesteca intr-un castron branza dulce cu ouale batute bine si zaharul. Eu nu le fac prea dulci, de obicei, asa ca fiecare adauga zahar dupa gust.

Se desface primul aluat si se taie in patrate maricele. Se adauga pe jumatatea fiecarui patrat putina branza, se presara stafide, coaja de portocala tinuta in zahar la borcan si coaja de lamaie. Cealalta jumatate se cresteaza, apoi se impaturesc. Atunci cand il impaturiti, ungeti cu putin ou lateralele foietajului, in jurul branzei, ca sa se lipeasca.


Se asaza in tava pregatita cu foaie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu, aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc. Se vor mari destul la cuptor, asa ca nu le ingramaditi in tava si le puteti umple generos cu branza, intrucat se umfla destul. 
Se pregateste la fel si celalalt aluat.

Se obtin 2 tavi.
Timp total: aprox 50min



Pofta Buna!



Comentarii