Paine cu cimbru
Paine cu cimbru
Pentru
ca mi-a ramas aluat de la pizza, l-am transformat azi in paine, l-am uns cu
ulei si am presarat cimbru, painea a fost pufoasa la interior, dar cu o crusta
crocanta si rumena. Am fost asa incantata, ca voi face din nou painea astfel,
cat mai curand.
Din ingredientele
de mai jos eu am obtinut un aluat subtire de pizza si o paine. Daca veti face
doar paine, veti obtine o paine mai mare sau doua aluaturi de pizza.
Ingrediente:
Un cub
mic (25 g) drojdie proaspata,
4
linguri ulei,
350 ml
apa calduta,
faina
cat cuprinde,
2
lingurite sare,
1
lingurita zahar,
Ulei
pentru framantat,
cimbru
Mod de preparare:
Intr-un
castron mai mare, se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul
si se amesteca bine, apoi se adauga sarea, uleiul, restul de apa si faina cat
cuprinde. De data aceasta, la framantat, am adaugat ulei in loc de faina.
Trebuie sa obtineti un aluat elastic, pufos, usor moale.
Se
lasa aluatul peste noapte, la frigider. Isi va dubla volumul.
A doua
zi, se asaza aluatul intr-o tava rotunda, dar fara foaie de copt, ci doar cu un
strat subtire de faina. Se intinde usor cu mainile, presandu-l. Se cresteaza in
patratele, se unge cu ulei si se presara cimbru.
Se
coace la foc mic aprox o ora, pana capata o crusta aurie, frumoasa.
Portii:
6 portii
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!