Pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi
Pernute din foietaj cu carne, verdeata si usturoi
Pentru
ca mi-a ramas amestec de carne tocata de la chiftelute, am pregatit si niste pateute
cu carne, verdeata, usturoi si aluat foietaj.
Ingrediente:
1
pachet aluat foietaj (2 x 400 g);
500 g carne
de porc tocata;
1
morcov ras;
2
cartofi;
1 ou;
Sare,
piper si cimbru dupa gust;
Verdeata:
frunze de ceapa verde, frunze de usturoi verde si patrunjel;
1 ou
pentru uns
Mod de preparare:
Se
lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Pentru
umplutura, am folosit amestec de carne de la chiftele, insa o puteti pregati si
acum amestecand intr-un castron mai mare carnea de porc, cartofii, morcovul si
verdeata, date toate prin masina de tocat. Se condimenteaza dupa gust.
Se caleste
carnea intr-o tigaie cu putin ulei incins, pana se rumeneste. Dupa ce s-a
racit, se adauga un ou si se amesteca.
Se
desface primul aluat si se taie in dreptunghiuri maricele. Se adauga pe
jumatatea fiecaruia putina carne, cealalta jumatate se cresteaza, apoi se ung
marginile cu putin ou batut si se impatureste. Imi plac mult retetele cu aluat
foietaj si imi place sa experimentez diverse modele. De data aceasta, le-am
crestat cu un cutit.
Se
asaza in tava pregatita cu foaie de copt, un pic mai rasfirate pentru ca se vor
umfla, se ung cu oul batut si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu,
aprox 20-25 de minute sau pana se rumenesc.
Se
pregateste la fel si celalalt aluat.
Se obtin 2 tavi.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!