Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie
Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie
Pizza
cu masline kalamata, verzi si negre, salam banatean, fasole rosie si cascaval.
Ingrediente:
25 g
drojdie proaspata,
2
lingurite sare,
1
lingurita zahar,
3
linguri ulei de masline,
500 ml
apa calduta,
faina
cat cuprinde,
o
jumatate de lingurita oregano,
pentru
decorat:
salam
banatean,
masline
negre, verzi si kalamata,
cascaval,
fasole
rosie,
1
ardei gras
Mod de preparare:
Se
dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina
amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline,
sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se
framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi
intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora
Se intinde
aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da
deoparte aluatul in plus. Eu intind aluatul in strat potrivit de gros, astfel
iese mai pufoasa. Aluatul care ramane il dau la frigider si pregatesc a doua zi
altceva.
Se unge
cu suc de rosii sau ketchup, apoi se orneaza cu salam banatean, masline variate,
fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.
Se da
la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.
Timp
total: aprox 1h 15min.
Portii:
o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!