Prajitura Cris
Prajitura Cris
Pentru
ca venea week-end-ul si ai mei ma rugau sa la fac ceva dulce, am pregatit o
prajitura rapida de vara cu crema de ciocolata si trufe, cu alune rumenite si
frisca, asa ca i-am spus “Cris”, dupa sora mea, care e fan ciocolata.
Ingrediente:
Pentru blat:
3 oua;
4linguri
faina;
3
linguri zahar;
1 varf
lingurita sare;
100 ml
ulei;
Jumatate
lingurita praf de copt;
Jumatate
lingurita cacao;
Pentru sirop:
200 ml
apa;
2
linguri zahar;
1
lingura spuma de capsuni;
Pentru crema:
Jumatate
de plic crema cu ciocolata si trufe Dr.Oetker;
125 ml
lapte;
2
linguri zahar;
Pentru decor:
100 ml
frisca lichida;
alune
nesarate rumenite si tocate;
bombonele
de zahar Dr.Oetker
Mod
de preparare:
Pandispanul:
Se
spumeaza albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat
galbenusurile, uleiul, apoi si faina si praful de copt. Se toarna putin din
compozita rezultata intr-un castronel si se amesteca cu jumatate de lingurita
de cacao.
Se
toarna compozitia alba intr-o tava, pe hartie de copt, se pune din loc in loc
si din compozitia cu cacao. Se da la cuptorul preincalzit, pentru 20 de minute,
la foc mediu. Vom obtine o foaie de blat subtirica. Se lasa la racit.
Siropul:
Se
face un sirop cu apa, zaharul, iar pentru ca am avut in frigider si spuma de
capsuni de la o alta prajitura, am pus in sirop si o lingura de spuma. Insa
puteti folosi ce esente doriti. Se lasa sa fiarba cam 5 minute. Se lasa apoi la
racit.
Crema:
Se
bate cu mixerul praful de crema de ciocolata cu trufe cu laptele si zaharul
pana devine matasoasa.
Decorul:
Se
bate frisca lichida pana devine cremoasa.
Se
toaca marunt alunele nesarate rumenite inainte la cuptor.
Se
taie blatul in jumatate, apoi in dreptunghiuri care se insiropeaza dar nu prea
tare. Se umple cateva prajituri cu crema de ciocolata, se presara alunele, se
imbraca tot in ciocolata si se orneaza cu frisca, pentru un contrast frumos.
Iar alte prajituri se umple si se imbraca in frisca si se orneaza cu crema de
ciocolata.
Se
presara bombonele de zahar si se dau prajiturile la frigider pana la servire.
Eu am
obtinut 9 prajituri.
Timp
total: 40min
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!