Ciorba de loboda (2)
Ciorba de loboda
Ciorba de vara, numai buna pentru perioada
postului.
Ingrediente:
1
legatura loboda;
2 cepe
uscate;
Frunze
de ceapa verde;
2
cartofi;
1
morcov;
1
castronel orez;
3
linguri rosii cubulete in sos;
1 varf
de lingurita sare;
bors dupa
gust;
2 l apa ;
3 linguri ulei
2 l apa ;
3 linguri ulei
Mod
de preparare:
Se spala
legumele si se toaca. Se calesc mai intai ceapa si frunzele de ceapa verde
intr-o oala de ciorba incapatoare, in care am incins putin ulei. Se adauga
apoi morcovul ras, cartofii taiati cubulete mari, rosiile si loboda taiata
marunt.
Se
umple oala cu apa si se lasa la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga
si orezul si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute.
Se acreste
cu bors, eu pun cam 500 ml, insa fiecare acreste in functie de cum ii place,
apoi se mai lasa cateva minute.
Se ia
focul si se presara verdeata tocata marunt.
Ciorba este gata in aprox 45 de minute.
Portii:
6
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!