Cornuri pufoase cu rahat sau dulceata
Cornuri pufoase cu rahat sau dulceata
Cornuri cu aluat
de casa, umplute cu rahat sau dulceata.
Ingrediente:
25 g drojdie proaspata;
300 ml apa
calduta;
1 ou;
2 linguri zahar;
1 lingurita si
jumatate cu sare;
1 lingura otet;
Faina (alba,
obisnuita) cat cuprinde;
In plus: unt sau
margarina rece pentru impachetat si un ou pentru uns
Pentru umplutura:
rahat asortat (eu am avut trandafiri, lamaie, menta si cacao), dulceata de
cirese, gem de capsuni.
Mod de preparare:
Se pregateste aluatul:
intr-un vas incapator, se dizolva drojdia in putina apa calduta cu zahar, se
adauga treptat restul de apa, oul, otetul, sarea si apoi faina cat cuprinde. Se
amesteca si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
Se presara faina
pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de groasa. Se asaza tot
cubul de unt si se impatureste aluatul. Se bate cu un facalet pentru ca e
destul de tare si dificil de incorporat in aluat. Se intinde din nou in foaie,
apoi se impatureste si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Se repeta
procedeul (cu intinsul si impaturitul) de cateva ori (macar de 3-4 ori sau atat
cat va permite timpul).
Dupa ultima
impaturire, se intinde aluatul (pe masa presarata cu faina), intr-o foaie
potrivita ca grosime, se taie in fasii triunghiulare lungi. Se adauga pe
fiecare triunghi, inspre baza un cubulet de rahat sau un pic de gem, apoi se
ruleaza inspre varf si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.
Se ung cornurile
cu oul batut bine, se da tava la cuptor, la foc usor iute in primele 5 minute,
apoi la foc mic inca vreo 25 de minute sau pana devin aurii.
Se obtin 2 tavi.
Pot fi luate si
la pachet.
Timp total: aprox
3h
Portii: eu am
obtinut 45 de cornuri
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!