Rețete Pascale

Cornuri pufoase cu rahat sau dulceata

Cornuri pufoase cu rahat sau dulceata

Cornuri cu aluat de casa, umplute cu rahat sau dulceata.

Ingrediente:
25 g drojdie proaspata;
300 ml apa calduta;
1 ou;
2 linguri zahar;
1 lingurita si jumatate cu sare;
1 lingura otet;
Faina (alba, obisnuita) cat cuprinde;

In plus: unt sau margarina rece pentru impachetat si un ou pentru uns

Pentru umplutura: rahat asortat (eu am avut trandafiri, lamaie, menta si cacao), dulceata de cirese, gem de capsuni.

Mod de preparare:
Se pregateste aluatul: intr-un vas incapator, se dizolva drojdia in putina apa calduta cu zahar, se adauga treptat restul de apa, oul, otetul, sarea si apoi faina cat cuprinde. Se amesteca si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.


Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul in foaie potrivit de groasa. Se asaza tot cubul de unt si se impatureste aluatul. Se bate cu un facalet pentru ca e destul de tare si dificil de incorporat in aluat. Se intinde din nou in foaie, apoi se impatureste si se da la frigider pentru o jumatate de ora. Se repeta procedeul (cu intinsul si impaturitul) de cateva ori (macar de 3-4 ori sau atat cat va permite timpul).


Dupa ultima impaturire, se intinde aluatul (pe masa presarata cu faina), intr-o foaie potrivita ca grosime, se taie in fasii triunghiulare lungi. Se adauga pe fiecare triunghi, inspre baza un cubulet de rahat sau un pic de gem, apoi se ruleaza inspre varf si se asaza intr-o tava cu foaie de copt.


Se ung cornurile cu oul batut bine, se da tava la cuptor, la foc usor iute in primele 5 minute, apoi la foc mic inca vreo 25 de minute sau pana devin aurii.


Se obtin 2 tavi. 
Pot fi luate si la pachet.

Timp total: aprox 3h
Portii: eu am obtinut 45 de cornuri



Pofta Buna!



Comentarii