Batoane cu cereale
Batoane cu cereale
Batoane cu cereale,
susan, stafide aurii, coaja de citrice si miere.
Timp de pregătire: 20min
Timp de coacere: 10
min
Porții: 8
Ingrediente:
100 g fulgi de
grâu;
60 g fulgi de ovăz;
3 linguri seminţe
de susan rumenite;
2 linguri stafide
aurii;
Coajă de portocală
şi de lămâie ţinute în zahăr la borcan;
100 g unt;
2 linguri zahăr;
2 linguri miere;
1 vârf de linguriţă
cu sare
Mod de preparare:
Poţi folosi
cerealele preferate, eu am optat pentru fulgi de grâu şi de ovăz, care sunt
uşor fade, de aceea am ales să le rumensc într-o tigaie împreună cu susanul,
fără ulei. Astfel sunt mult mai gustoase.
Într-o crăticioară,
pui pe foc mic untul cu zahărul, un praf de sare şi mierea şi le laşi până se
topeşte zahărul, apoi dai de pe foc şi torni peste cereale.
Adaugi şi stafidele,
coaja de portocală şi de lămâie, dar şi alte seminţe care îţi plac, amesteci şi
torni într-o tavă, pe foaie de copt, într-un strat mai gros.
Dai la cuptor cam
10 minute, la foc potrivit. Laşi la răcit, apoi tai cu grijă batoanele.
Sugestie de servire: Sunt uşor fărâmicioase, putând fi servite şi cu iaurt cremos.
Poftă Bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!