Dulceata de zmeura (2017)
Dulceata de zmeura
O dulceata care vã va inveseli cu aroma ei in zilele de vara sau in zilele
mohorate de iarna. Pentru mine, e gustul copilariei la borcan.
Ingrediente:
870 g zmeura;
750 g
zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).
Mod
de preparare:
Se spala
zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o
cratita mare si se acopera cu zahar.
Le
lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.
A doua
zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se
lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat cand picatura pusa pe o farfurioara este
consisenta, groasa si nu curge.
La
aceasta cantitate, va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).
Cand
se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan
mare si unul mic cu dulceata.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!