Dulceata de zmeura (2017)


Dulceata de zmeura

O dulceata care vã va inveseli cu aroma ei in zilele de vara sau in zilele mohorate de iarna. Pentru mine, e gustul copilariei la borcan.

Ingrediente:
870 g zmeura;
750 g zahar (mai mult sau mai putin dupa preferinte).


Mod de preparare:
Se spala zmeura cu grija pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.


Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.


A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).




Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.


Pofta Buna!


Comentarii