Ciorba de pui
Ciorba de pui
Ciorba
de pui o prefer dulce, neacrita. De data aceasta am folosit doar spate de pui
si aripioare. Am pus si o mana de fidea pentru un gust bogat.
Ingrediente:
4 buc spate
de pui,
4 buc
aripioare de pui,
1 mana
de fidea,
1 ceapa
alba,
1
morcov,
2
ardei grasi mici;
3
linguri cu rosii la cutie;
Sare dupa
gust;
verdeata.
Mod de preparare:
Se
pune la fiert, intr-o oala incapatoare, apa cu spinarile si aripioarele de pui
alaturi de un varf de lingurita cu sare.
Cand
incepe sa fiarba, se ia spuma.
Se mai
amesteca din cand in cand in ciorba, astfel incat carnea sa nu se lipeasca de
oala.
Cand
carnea e aproape fiarta, se adauga legumele: mai intai ceapa, care va limpezi ciorba,
apoi se adauga si morcovul dat prin razatoare, rosioarele, ardeiul gras taiat
marunt.
Cand
legumele sunt fierte, se adauga fideaua si se mai lasa un pic.
Se gusta
si se potriveste cu sare, daca mai trebuie. Se ia focul si se adauga verdeata
tocata marunt.
Timp
total: ciorbita este gata cam intr-o ora.
Portii:
8
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!