Pizza Summer
Pizza Summer
Pizza
de casa cu aluat subtire, dar pufos, cu salam rustic, rosioare cherry, ardei gras
verde, sunca si ciuperci.
Ingrediente:
pentru
aluat:
1 cub
mic de drojdie proaspata (25 g);
faina
cat cuprinde;
3
linguri ulei de masline;
400 ml
apa calduta;
2
lingurite sare;
1
lingurita zahar;
Oregano.
pentru
decorat:
salam
rustic, sunca, rosii cherry, ardei gras verde, cascaval ras, ciuperci, ketchup
dulce si picant.
Mod de preparare:
Mai
intai pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu
zaharul si putina faina.
Se adauga
restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat
cuprinde.
Se
amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
De aceasta
data, nu l-am mai lasat la crescut, ci l-am intins imediat. Am ales sa fac o
pizza cu blat mai subtire, asa ca l-am intins mai mult iar aluatul ramas l-am
dat la frigider pentru alt preparat.
Intre
timp, se preincalzeste cuptorul si, daca aveti ajutoare in bucatarie, se
feliaza salamul, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.
Se unge
aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la
cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la foc mediu.
Timp
total: aprox 55min.
Portii:
o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.
Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Apreciez dacă îmi scrieți părerea dumneavoastră!