Pizza Summer

Pizza Summer

Pizza de casa cu aluat subtire, dar pufos, cu salam rustic, rosioare cherry, ardei gras verde, sunca si ciuperci.

Ingrediente:
pentru aluat:
1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
faina cat cuprinde;
3 linguri ulei de masline;
400 ml apa calduta;
2 lingurite sare;
1 lingurita zahar;
Oregano.

pentru decorat:
salam rustic, sunca, rosii cherry, ardei gras verde, cascaval ras, ciuperci, ketchup dulce si picant.


Mod de preparare:
Mai intai pregatim aluatul: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu zaharul si putina faina.
Se adauga restul ingredientelor: ulei, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde.
Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat bun de intins.
De aceasta data, nu l-am mai lasat la crescut, ci l-am intins imediat. Am ales sa fac o pizza cu blat mai subtire, asa ca l-am intins mai mult iar aluatul ramas l-am dat la frigider pentru alt preparat.


Intre timp, se preincalzeste cuptorul si, daca aveti ajutoare in bucatarie, se feliaza salamul, ciupercile, legumele si tot ce mai doriti sa adaugati pe pizza.

Se unge aluatul cu ketchup si se orneaza dupa gust. Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 35 de minute sau pana se rumeneste, la foc mediu.

Timp total: aprox 55min.
Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.



Pofta Buna!


Comentarii